top of page

O NAMA

beogradska.jpg
stevo.jpg
bbb.jpg

Portal ,,Kadinjača" nastao je kao plod volje potomaka učesnika Narodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije i poštovalaca oslobodilačke tradicije i socijalnih tekovina Narodnooslobodilačkog rata sa ciljem očuvanja sećanja na herojsku i beskompromisnu borbu protiv okupatora i domaćih izdajnika za oslobođenje zemlje. Njegov osnovni cilj je odbrana i  prezervacija  istorijske istine o Narodnooslobodilačkoj borbi i prenošenje novim generacijama duha koji je iza nje stajao kao pokretač. 

 

,,Kadinjača" nastoji da podari mogućnost pre svega mladim ljudima da se u vremenu revizionizma upoznaju sa kredibilnim informacijama o Narodnooslobodilačkom ratu i partizanskom pokretu, ali i da se sami afirmišu kao autori. Naše temeljne vrednosti su antifašizam i slobodarstvo, a naša zvezda vodilja borba za slobodu, koja je vekovima stajala u slobodarskoj tradiciji srpskog naroda kao njen večni plamen. Naša misija je sakupljanje i objavljivanje interesanih podataka o Drugom svetskom ratu na prostoru Jugoslavije, ali i prenošenje istorijskih, filozofskih, političkih i vojnoistorijskih tekstova o Narodnooslobodilačkoj borbi. Otvoreni smo za saradnju sa mladim entuzijastima koliko i sa profesionalnim istoričarima jer smatramo da je od neprocenjivog značaja dozvoliti mladim ljudima ne samo da uče o Narnodnooslobodilačkoj borbi, već da o njoj iznesu i svoj kreativni sud i lični pogled. U našoj misiji očuvanja istorijske istine o Narodnooslobodilačkom ratu, svesni smo

da ona nije samo pitanje prošlosti, već i budućnosti, da su njene temeljne vrednosti i njena istorijska uloga takve da percepcija događaja iz Drugog svetskog rata umnogome oblikuje svest i budućnost jednog društva i jedne zemlje. Moralni legat herojstva i žrtvovanja partizanskih junaka iz Drugog svetskog rata smatramo izrazito bitnim za očuvanje slobodarske esencije našeg naroda.

,,Kadinjača" je otvorena za saradnju sa svim pojedincima i organizacijama koji baštine kulturu sećanja na NOB.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju u bilo kom obliku ili  imate neko pitanje, sugestiju ili primedbu, obratite se uredništvu na sledećoj adresi: 

mail adresa: kadinjaca@yandex.com

SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU! 

                    ☆

bottom of page